ДИДАКТИЧНІ ПІДХОДИ КОНТАМІНАЦІЇ, ІНТЕНСИФІКАЦІЇ ЗМІСТУ ТА КОМПЛІМЕНТАРНОСТІ ФОРМ, МЕТОДІВ, ПРИЙОМІВ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ДИЗАЙНЕРІВ ДО РОЗВИТКУ ПРОФЕСІЙНОЇ КАР’ЄРИ - Алєксєєва, Світлана (Мистецька освіта: зміст, технології, менеджмент, 2016)
У статті представлено результати дослідження проблеми використання дидактичних підходів контамінації, інтенсифікації змісту та компліментарності форм, методів, прийомів підготовки майбутніх дизайнерів до розвитку професійної кар’єри. Обгрунтовано, що підготовка майбутніх дизайнерів до розвитку професійної кар’єри має ґрунтуватися на основних закономірностях професійного становлення та розвитку особистості з використанням новітніх досягнень. Проаналізовано використання підходів контамінації, інтенсифікації змісту та компліментарності форм, методів, прийомів підготовки майбутніх дизайнерів до розвитку професійної кар’єри, що конкретизовано механізмами формування відповідної готовності, успішної професійної самореалізації, опанування стратегії кар’єрного просування. Доведено, що дидактичні підходи контамінації, інтенсифікації змісту і компліментарності форм, методів, прийомів підготовки майбутніх дизайнерів до розвитку професійної кар’єри забезпечать формування багатогранної гармонійно розвиненої особистості майбутнього дизайнера, зорієнтованого на самовдосконалення, самореалізацію, досягнення кар’єрного успіху.