МИСТЕЦЬКА ОСВІТА ВОЛИНІ ХІХ – ПОЧАТКУ ХХ СТОЛІТТЯ - Людмила Єршова (Мистецька освіта: зміст, технології, менеджмент, 2016)
У статті представлено культурологічний та гендерний аспекти становлення й розвитку мистецької освіти на території Волинської губернії у ХІХ – на початку ХХ ст. Здійснено аналіз передумов становлення мистецької освіти на Волині. Виявлено гендерні особливості культурного життя регіону в зазначений період. Охарактеризовано основні заклади мистецького спрямування.